Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya ve Rize’de deprem sonrası, uzmanlardan önemli açıklamalar

AFAD (Afet ve Acil

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Malatya ve Rize'de meydana gelen ardı ardına depremlerle ilgili önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Malatya ve Rize Sarsıntıya Tutmaya Devam Ediyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sabah saat 10.46'da 4.9 büyüklüğünde, Rize'nin Hemşin ilçesinde ise saat 12.02'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uzman yer bilimciler, depremlerin etkileri ve önlemler konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ercan: "Rize'de Büyük Deprem Beklentisi Yok"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Rize'deki depremin yerel bir kırık üzerinde meydana geldiğini belirtirken, Rize'nin genel olarak güvenli bir bölge olduğunu vurguladı. Malatya ve Rize depremlerinin bağlantılı olmadığını ifade eden Ercan, Malatya'daki sarsıntının Kahramanmaraş depremlerinin devamı niteliğinde olduğunu ve vatandaşların sağlam yapılar içinde bulunmalarının önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya Fayı Potansiyel Tehlike Taşıyor"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Doğanşehir'deki depremin Çardak ve Malatya Fayları kesim noktasında gerçekleştiğini belirterek, Malatya Fayı'nın büyük bir deprem potansiyeli taşıdığını açıkladı. Görür, Rize'deki deprem için ise aktif bir fay hattına rastlanmadığını ifade ederek, Artvin-Bayburt doğrultusundaki fayların etkili olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Okan Tüysüz: "Yedisu Segmenti Hassas"

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Doğu Anadolu Fay Zonu'nun Bingöl ve çevresindeki Yedisu segmentinin büyük deprem riski taşıdığını vurgulayarak, bölgede uzun süredir deprem olmamasına rağmen dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca Güneydoğu Anadolu Fay Hattı'nın Hatay'dan Hakkari'ye kadar uzanan bölümünde hareketlilik gözlemlenebileceğine işaret etti.

Prof. Dr. Zafer Akçığ: "Levha Sınırlarında Hareket"

Prof. Dr. Zafer Akçığ da Malatya'daki depremin bir artçı hareket olabileceğini ve bölgenin sürekli olarak tektonik hareketler yaşadığını belirtti. Levha sınırlarındaki hareketlilikle ilgili uyarılarda bulunan Akçığ, vatandaşların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Uzmanlar Önlem İçin Uyarıyor

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki fay hatlarının stres altında olduğu konusunda uzmanlar uyarılarda bulunarak, Bingöl, Elazığ, Palu ve Çelikhan gibi bölgelerin deprem riski taşıdığını vurguladı. Vatandaşların yapı güvenliğine önem vermesi gerektiğini belirten uzmanlar, riskli bölgelerde hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Keşfetmeye Devam Edin